Kansainvälinen toiminta

Ohkolan Nuorisoseura on ollut mukana monissa kansainvälisissä projekteissa menneiden vuosien aikana. Historiasta löytyy teatteriyhteistyötä Pohjoismaiden ja Baltian kanssa, erilaisia nuorisovaihtoja Euroopassa sekä monenlaisia vierailuja, kontakteja, ystävyyssuhteita ja mahtavia kokemuksia kansainvälisen yhteistyön osalta.

Tournee 2011  -   Suomen leiri

10.-17.7. Ohkolassa vietettiin unohtumatonta Youth in Action (YiA) - nuorisotapaamista. Youth in Action on Euroopan unionin toimintaohjelma nuorille. Sen tavoitteena on edistää eurooppalaista kansalaisuutta ja suvaitsevaisuutta Euroopan nuorten keskuudessa. Parhaimmillaan ohjelma lisää nuorten kansalaistaitoja, itsevarmuutta ja oma-aloitteisuutta sekä auttaa ymmärtämään ja hyväksymään erilaisuutta. Ohkolan tapaamisessa oli suomalaisten lisäksi ryhmä kroatialaisia nuoria. Pieniltä kulttuuritörmäyksiltä ei voitu välttyä, mutta tutustumisen ja erilaisuuden hyväksymisen jälkeen ainakin yksi YiA:n tavoitteista oli täytetty, kun moni nuori totesi, että "ihan samanlaisiahan ne on kun mekin."

Tournee 2011  -   Kroatian leiri

Kroatian matka 16-22.8.2011

Heti huomasimme, että olimme tulleet etelään; Hiki virtasi ja tarvis oli saada kevyemmät vaatteet ylle ja aurinkovoidetta ja juomaa ja uimaan ja suojaan auringolta. Koko viikon aurinko helli meitä ja mittari oli juuttunut lukemiin 35-40 astetta. Tapasimme kroatialaiset ystävämme hostellilla, jotka olivat melkein sama porukka kun heinäkuussa Ohkolassa, mutta muutama leiriläinen oli vaihtunut, siksi tutustuminen oli tarpeen. Leikimme leikkejä ja painoimme leiripaidat. Ensimmäistä iltaa vietimme paikallisessa nuorisotilassa, joka oli rakennettu vanhaan linnoitukseen. Siellä oli bändi-ilta; Oli musiikkia ja tanssittiin.

- Kirjaudu